E-clps

5158_cropped

ECLPS – et miljøvenligt alternativ til "alodine" (gulkromatering)

DAI tilbyder E-clps. Vi anvender type 4600, der er en kromfri passivering af aluminium. Sammen med lakering er det et godt og miljøvenligt alternativ til gulkromatering.

ECLPS er en forbehandling, som anvendes til emner før lakering, idet den øger vedhæftningsevnen og korrosionsbeskyttelsen.

ECLPS er - modsat anodisering - elektrisk ledende, derfor er den meget anvendelig til elektriske og elektroniske komponenter i ikke aggressive miljøer.

For at forbedre vedhæftningen og korrosionsbeskyttelsen på aluminium har man siden 2. verdenskrig anvendt forskellige former for kemiske konverteringsbelægninger, hvoraf langt de fleste indeholder 6-værdigt krom (CrVI), også kaldet Gulkromatering. CrVI er klassificeret af myndighederne som giftigt og muligt kræftfremkaldende. Gulkromatering af aluminium er således forbundet med store problemer omkring arbejdsmiljø, spildevand og dets behandling, og DAI har derfor allerede i 2006 udfaset gulkromatering til fordel for ECLPS.

DAI har deltaget i et projekt under Teknologisk Institut om "Grønne aluminiumsoverflader", hvor forbehandling med ECLPS i projektet er testet som værende et godt alternativ til gulkromatisering. I de kommende EU BFREF dokument om overfladebehandling af metaller og plast forventes gulkromatisering at skulle udfases eller blive pålagt stærke restriktioner. DAI ser derfor et øget marked for ECLPS i fremtiden.

 

 

  • Vidste du i øvrigt at...

    Vidste du i øvrigt at...

    Før anodiseringen skal aluminiumsemnerne forbehandles for at nå ind til det ”rene aluminium”.  Læs mere

  • Tænk ikke på transporten - den klarer vi!

    Tænk ikke på transporten - den klarer vi!

    I bestiller, vi henter, anodiserer og bringer - ganske enkelt! Læs mere

Kvalitet, fleksibilitet og service

Kvalitet, fleksibilitet og service har alle dage været tre vigtige nøgleord i det daglige arbejde hos DAI, og vi arbejder hele tiden målbevidst på at kunne levere den bedst mulige kvalitet, uanset hvilken overfladebehandling et emne skal have.

Certificeringer

ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
ISO 45001:2018

Vores politik kan erhverves ved henvendelse på mail - dai@anodisering.dk

Kronesmiley

Arbejdstilsynet
Dansk Anodiserings Industri A/S er indehaver af Arbejdstilsynets grønne smiley.

Fødevarestyrelsen
Vi er blevet registreret hos fødevarestyrelsen til anodisering af kontaktmaterialer til fødevareindustrien. Se mere på findsmiley.dk

Dansk Anodiserings Industri A/S

er medlem af brancheforeningen Aluminium Danmark og Danske Overfladebehandlere.

Derudover støtter vi AluCluster - et videncenter for aluminium.

er en del af brachenetværket hos Metal Supply, Læs her http://metal-supply.dk

Besøg virksomheden

5917_cropped1

Klik på billedet for at se en film om DAI.

Dansk Anodiserings Industri A/S har altid dørene åbne, og viser gerne virksomheden frem - så kom forbi og se, hvordan vi håndterer jeres emner.