Forbehandling

5182_cropped

Før anodisering skal aluminiumsemnerne forbehandles for at nå ind til det "rene aluminium". Forbehandlingen rengør overfladen og fjerner det altid tilstedeværende oxidlag. Samtidig bruges behandlingen til at give emnerne det ønskede udseende eller struktur.

Mekanisk forbehandling:

Polering, Glas/sandblæsning, Slibning, Trovalisering
Behandlinger der giver alt lige fra glat og blank til mat og ru overflade. Trovalisering fjerner grater, f.eks. skarpe hjørner og slører småridser.

Kemisk forbehandling:

Affedtning, Bejdsning
Rengører, fjerner olie, snavs, det naturlige oxidlag samt mindre mærker og trækstriber.

Deoxidering
Deoxidering er en mildere forbehandling af aluminium end traditionel bejdse. Ved deoxidering ætses overfladen ikke, det er kun det naturlige oxidlag, der bliver fjernet. Det bevirker at overfladen vil fremstå blankere og uden den satin finish, som bejdsen giver.

En deoxidering er god til oprensning af højt legeret samt støbt aluminium, hvor en traditionel bejdse typisk ville have problemer.

Anvendelsesområderne vil typisk være i forbindelse med en dekorativ overfladebehandling samt ved tekniske komponenter.

OBS:Hvis der er små tolerancer på emner, så skal man være opmærksom på at det kan være svært at overholde tolerancerne ved anvendelse af deoxidering. Det skyldes at der kun fjernes en lille del af overfladen i forhold til hvad der dannes i forbindelse med anodiseringen.

Små ridser, ektruderingsstriber, bearbejdnings grater osv. vil heller ikke blive fjernet tilsvarende en traditionel bejdsning.


Forbehandlingen har stor betydning for aluminiumsemnernes overfladefinish og bør vælges under hensyntagen til, hvad emnerne skal anvendes til.

Vi er naturligvis altid behjælpelige med gode råd omkring forbehandlinger og kan via dygtige og kompetente underleverandører formidle alle mekaniske forbehandlinger.


 

  • Vidste du i øvrigt at...

    Vidste du i øvrigt at...

    anodisering/aluksering/eloxering er tre betegnelser for den samme overfladebehandling af aluminium, hvor man tilføjer aluminiumsoverfladen nye egenskaber, som er beskyttende og dekorative.  Læs mere

  • Tænk ikke på transporten - den klarer vi!

    Tænk ikke på transporten - den klarer vi!

    I bestiller, vi henter, anodiserer og bringer - ganske enkelt! Læs mere

Kvalitet, fleksibilitet og service

Kvalitet, fleksibilitet og service har alle dage været tre vigtige nøgleord i det daglige arbejde hos DAI, og vi arbejder hele tiden målbevidst på at kunne levere den bedst mulige kvalitet, uanset hvilken overfladebehandling et emne skal have.

Certificeringer

ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
ISO 45001:2018

Vores politik kan erhverves ved henvendelse på mail - dai@anodisering.dk

Kronesmiley

Arbejdstilsynet
Dansk Anodiserings Industri A/S er indehaver af Arbejdstilsynets grønne smiley.

Fødevarestyrelsen
Vi er blevet registreret hos fødevarestyrelsen til anodisering af kontaktmaterialer til fødevareindustrien. Se mere på findsmiley.dk

Dansk Anodiserings Industri A/S

er medlem af brancheforeningen Aluminium Danmark og Danske Overfladebehandlere.

Derudover støtter vi AluCluster - et videncenter for aluminium.

er en del af brachenetværket hos Metal Supply, Læs her http://metal-supply.dk

Besøg virksomheden

5917_cropped1

Klik på billedet for at se en film om DAI.

Dansk Anodiserings Industri A/S har altid dørene åbne, og viser gerne virksomheden frem - så kom forbi og se, hvordan vi håndterer jeres emner.